Joe, onze stagiair gaat zijn afstudeerstage op het gebied van liquidatie en stakingsverlies bij ons voltooien. Joe is een leergierige sociale collega, met altijd een schoon bureau. Hoe doet hij dat? En wat doet hij graag als hij niet bij Hoogeveen & Jonker op kantoor te vinden is?

 

Vertel, wie is Joe?

‘Hoi, ik ben Joe, 21 jaar en ik woon nog bij mijn ouders in Noordwijkerhout. Dus voor mij is Hoogeveen & Jonker de ideale plek voor mijn stage. ’s Morgens stap ik op de fiets, doe ik mijn oortjes in, zet een muziekje op en in nog geen tien minuten ben ik op kantoor.
Ik ben een voetbal liefhebber en train dan ook zelf een keer in de week en speel ik in het weekend vaak een wedstrijd. Na een middagje op de grasmat, ga ik met vrienden ’s avonds wat leuks doen.
Ik hou van efficiënt werken en kan snel schakelen. Dat verwacht ik dan ook van anderen. Daardoor kan ik af en toe wat ongeduldig zijn als mensen mijn tempo niet kunnen volgen. Hoe dat komt? Geen idee. Aard van het beestje, denk ik. Mijn bureau is daarom altijd leeg, alles digitaal niks geen papier. Ik ben een groot voorstander van papierloos werken of zoals ze het zo mooi in het Engels zeggen, clean desk policy.’

 

Welke opleiding volg je?

‘Ik zit in mijn laatste jaar van de Hogeschool Amsterdam. Ik volg hierbij de opleiding Finance, Tax and Advice. Naast de vier dagen bij Hoogeveen & Jonker ga ik één dag in de week naar school. Als afstudeeropdracht bij Hoogeveen & Jonker kijk ik naar liquidatie en stakingsverlies. Dit houdt kort samengevat in dat sinds dit jaar een wetwijziging van kracht is met betrekking tot de vennootschapsbelasting. Het doel is liquidatie- en stakingsverliesregeling te beperken en oneigenlijk gebruik van deze regeling te voorkomen. Ik ga mijzelf hierin verdiepen en kijken wat hiervan de mogelijke gevolgen kunnen zijn voor onze klanten.’

 

Hoe lang werk je bij  Hoogeveen & Jonker? En hoe kom je bij ons terecht?

‘Na mijn meewerkstage bij JAN© Accountants & Adviseurs ben ik op zoek gegaan naar een nieuw bedrijf. Ik fietste over het bedrijventerrein van Gravendam en zag Hoogeveen & Jonker. Toen ben ik, een beetje brutaal misschien, gewoon naar binnengelopen. Daar heb ik gevraagd of ze nog iemand nodig hadden. Vandaar dat ik nu hier zit (smiley).
Ik werk pas drie weken bij Hoogeveen & Jonker. Ik heb het al erg naar mijn zin. Het zijn fijne,  gezellige en vooral professionele collega’s en ik krijg goede hulp. Ik denk ook dat de variatie in werkzaamheden het leuk maakt. Ik zie het leren van veel nieuwe dingen als een uitdaging om mijzelf verder te ontwikkelen in dit vak. Voorlopig zijn ze nog niet van mij af!’